Jaro klepe na dveře, a s ním přichází i chuť na něco svěžího

Sluneční paprsky náš lákají do zahrad a na balkony, vzduch voní kvetoucími stromy a my máme chuť na něco lehčího, hravějšího a svěžího. Jaro je jako stvořené pro nové chutě, co tedy začít třeba u kávy?
Připravte se na sezónu plnou ovocných akcentů, svěžích vůní a originálních kávových kombinací, které vás naladí na slunečné dny.
Přinášíme vám malou inspiraci na originální kávové drinky.
Filtrovaná káva s grepem a rozmarýnem
150 ml filtrované kávy - drip bags
30 ml čerstvé grepové šťávy
led, snítka rozmarýnu (pro vůni a ozdobu)
Do sklenice vložte led a snítku rozmarýnu, přidejte grepovou šťávu, případně sirup. Přilijte kávu a promíchejte.
NÁŠ TIP - zvolte ovocnější kávu (Kenya, Papua), která v grepové šťávě více vynikne. Rozmarýn můžete lehce „zmáčknout“ o stěnu sklenice, aby uvolnil vůni.
Orange espresso
30 ml espressa
120 ml čerstvé pomerančové šťávy nebo kvalitního pomerančového džusu
led, plátky pomeranče na ozdobu
Připravte si silné espresso. Do sklenice dejte led, zalijte pomerančovou šťávou a poté opatrně nalijte espresso tak, aby se vrstvy co nejméně smíchaly. Ozdobte plátkem pomeranče a můžete podávat.
Cappuccino s medovo-citrónovým sirupem
Než zalijete čerstvě připravené espresso našlehaným mlékem, přidejte 1–2 lžičky jemného sirupu z medu a citronu. Kávě dodá jemně sladký a svěží nádech.
Jak na jednoduchý sirup? Ohřejte 2 díly medu a 1 díl citronové šťávy a míchejte do spojení. Uchovaný v lednici vydrží týden.
Pokud se vám nechce do přípravy domácího sirupu, vyzkoušejte Citrus mix sirup od Sirupárny na našem eshopu.
NÁŠ TIP - místo citrónu můžete použít pomeranč, chuť bude jemnější a kulatější
Tak který vyzkoušíte vy? Jarní dny si říkají o změnu a právě drobnosti jako nová kávová kombinace je mohou zpříjemnit více, než čekáte. Ať už si jen vyladíte své oblíbené cappuccino nebo se vrhnete do odvážnějších experimentů, nejdůležitější je si to užít.
Káva nemusí být každý den stejná a jaro je ideální čas zamilovat si ji zase trochu jinak.