Káva Kenya AA Kevote
Střední pražení | Chuťový profil: Ovocný, svěží | Vyšší kyselost
Detailní popis produktu
Naše Kenya má v sobě to, co od originu můžete čekat. Promyté zpracování zajistilo této kávě čistou chuť. Má jasnou, šťavnatou ovocnost a aciditu. Díky obsahu neobvyklých odrůd je však o něco sladší a provází ji krémové tělo, které se u káv z Keni jen tak nevidí. Správnou přípravou docílíte příjemného filtru pro běžné pití. Každý den skvělá chuť, snadná příprava.
Chuťový profil Ostružina, rozinky, meruňka
Země původu Kenya - zpracovatelská stanice Kevote, oblast Embu
Období sklizní říjen - prosinec
Nadmořská výška 1400 - 1600 m n.m.
Odrůda Batian, Ruiru, SL28, SL34
Způsob zpracování: Promyté s tradiční fermentací za pomocí horské vody a následné sušení na stolech
O kávě
Tato káva pochází z oblasti Embu, kde se pěstuje na svazích hory Mount Kenya, která slouží pro pěstování kávy přibližně 2600 drobným producentům. Vypěstovaná káva se odsud sváží do promývací stanice Kevote, která byla založena v roce 1957.
Oblast se vyznačuje vysokou nadmořskou výškou, dvěma obdobími dešťů a bohatou půdou. Region ročně produkuje okolo 600 000 kg kávy, kterou tisíce malých producentů dodávají do stovek družstev ke zpracování.
Káva je zde zpracovávána tradičním keňským způsobem dvojitého mytí a sušení. Tento proces praní může být mírně odlišný v různých regionech, ale obvykle zahrnuje krok namáčení, který je pro Keňu jedinečný. Po sběru je káva tentýž den odslupkována, fermentována v otevřených nádržích po dobu 24–48 hodin, důkladně promyta pomocí vodních kanálů a následně namočena pod vodou na 12–72 hodin. Poté je káva rozprostřena na vyvýšených lůžkách k sušení.
Jak je čerstvá a jak dlouho vydrží?
Zrnkovou kávu pražíme každý týden. Balíme ji do recyklovatelných plastových sáčků se zipem a jednocestným ventilem. Ten umožňuje vytlačit ze sáčků vzduch a zabraňuje tak kávě oxidovat. Kávu doporučujeme spotřebovat do 3 měsíců od data pražení. Sáček otevřete až těsně před přípravou, poté ho pomocí zipu znovu pečlivě uzavřete. Skladujte v pokojové teplotě.
V případě, že si zvolíte doručení do Zásilkovny, nebo kurýrem na adresu, pošleme vám zrnka ještě v přepravním kartonovém obalu.
O pražírně kávy Mohaji
Pražíme pro vás od roku 2015, kdy se v jeden okamžik sešli Monika, Hanz a Jirka se stejným nápadem "pojďme dělat dobrou kávu“. Dnes vedou pražírnu David s Jirkou, které skvěle doplňuje Katka a zbytek týmu.
O každé zrnko u nás v Kostelci nad Labem pečujeme s maximální pozorností, abyste si vy svou kávovou chvilku užili s chutí a radostí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.