Vaše dotazy
Která káva se nejvíce hodí na espresso?
Pokud se bavíme o nejvhodnější kávě pro použití v domácím espresso kávovaru - jsou to většinou směsi z arabik, které jsou stylem pražení a výběrem zrn namíchány tak, aby se pro tuto přípravu hodili nejlépe. Značíme je jako Blend (Original Espresso Blend či Exclusive Espresso Blend).
Jak rychle musím kávu spotřebovat?
Káva se nekazí a má poměrně dlouhou trvanlivost - platí ale pravidlo, že by se měla spotřebovat v co nejkratším možném čase od otevření sáčku. Ideálně do 1-3 týdnů. Čím déle je káva otevřená, tím rychleji se vytrácí její aroma a chuťové tóny.
Jak nejlépe mám kávu skladovat?
Jednoduché pravidlo - kávu skladujte vždy v suchu a temnu. Naše sáčky jsou vybaveny znovu uzavíratelným zipem a jednocestným ventilem, tudíž ji doporučujeme ponechat v originálním obalu a ne přesýpat do jiných nádob. Uložíme-li kávu na vhodné místo o pokojové teplotě (ideálně do 20 stupňů Celsia), mimo zdroje tepla a pachů, máme nejlepší možné předpoklady pro to, uchovat co nejdéle čerstvost, chuť a aroma kávy.
Podle čeho si mám kávu vybrat?
Rozhodujícími faktory pro Váš výběr bude nejspíš chuť a způsob, jakým budete kávu připravovat.
Z pravidla - kávy, které mají chuťový profil do čokolády, ořechů, karamelu apod. jsou vhodnější na espresso, moka konvičku či klasického českého turka. Naopak kávy s chuťovým profilem do ovoce, květin, apod. doporučujeme především na přípravu filtrované kávy, ať už v podobě V60, chemexu či aeropressu.